Alle informatie over Kittens, Mijn Kitten.nl

  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Kittens geboren Drie tot zeven weken

Drie tot zeven weken

De kittens spelen nu vaker maar het lopen gaat ze nog erg moeilijk af: ze vallen vaak om! En dat is natuurlijk leuk om te zien.

Het spelen is eerst aftasten en elkaar met de pootjes proberen te raken. Hoe beter ze kunnen lopen hoe meer ze zullen stoeien met elkaar.

In de vierde week krijgen de katten steeds meer controle over hun ontlasting. Kittens leren veel van hun moeder. Ze zullen de moeder dus ook volgen naar de kattenbak en als alles goed gaat zullen de kittens prima door krijgen waarvoor de kattenbak dient en hoe ze hiermee om moeten gaan.

Let wel: hou de kattenbak goed schoon. Als de kittens niet zelf naar de bak gaan, help ze dan een handje door de ktitens er met de hand op te zetten.

Als de kittens in deze periode goed leren van de bak gebruik te maken dan blijven ze dat hun leven lang doen.

Bezoek en vreemde mensen en objecten in deze fase helpt de katten sociaal maken. Nodig dus vrienden en vriendinnen uit en laat de kittens opgepakt worden. Ze zullen in de maanden daarna dan voor weinig dingen meer angst hebben en vrolijk doorspelen. Schroom ook niet om de stofzuiger te pakken. Let wel: plaag de katjes niet met de stofzuiger of ze zullen hun leven langs angst hebben hiervoor.

Ben u een vrouw alleen of een gezin met alleen maar dames? Zorg dan ook voor mannelijk contact met de kittens. Katten die als kitten niet met mannen in aanraking zijn geweest zullen op latere leeftijd altijd schuw kunnen blijven voor mannen.

Ook kunnen de kittens in deze periode goed wennen aan andere huisdieren. Hou een eventuele hond dus niet altijd op afstand.

 

 

 

Breng uw stem uit.

100preclame